Helyi közélet

2008.11.01. 07:48

Alkoholra diákkedvezmény

<p>Nyíregyháza - Egy felmérés eredménye alapján a jelenleg leggyakoribb árkedvezmények nincsenek összhangban a diákok igényeivel. Kíváncsiak voltunk tehát, hogy a főiskolások milyen termékek az árából faragnának le leginkább. Nézze meg, miről ”álmodoznak” a diákok! &#160;<A href="http://video.szon.hu/video/32152/mi-terheli-meg-legjobban-a-f--iskol--sok-p--nzt--rc--j--t-">A főiskolások:&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A felmérés szerint a diákok több mint fele az élelmiszerek és a közlekedés árából akar engedményeket, nem a zene vagy a divatcikkek terén.

Az statisztikai adat alapján megkérdeztük a nyíregyházi főiskolások véleményét, akik leginkább az utazási költségeket tartják magasnak. Továbbá szóba kerültek a jegyzetek, fénymásolatok, kozmetikai kellékek, divatáruk és nem utolsó sorban a buli és annak tartozékai:

„Tulajdonképpen a vonatjegy és a buli-belépők árából csökkentenék. Van olyan, hogy 500 forintot kiadunk egy buliért és utána kiderül, hogy nem is olyan jó. Az élelmiszerekre kiadott összegből is faragnék és jó lenne, ha egy bevásárlóközpontban lenne piára (diák)kedvezmény” – mondta el kérésünkre a főiskolás Török Eszter.

„A diszkó-belépő, és a mozi ára lehetne egy kicsit kevesebb, mert szeretek moziba járni. A tej is lehetne egy kicsit olcsóbb, mert azt is szoktam inni” – sorolta Takács Máté.

Összegezve tehát elmondható, hogy a nyíregyházi főiskolásoknak nem okoz gondot, olyan árucikkeket sorolni, ami jelenleg „megrövidíti őket” és ha rajtuk múlna, akkor egy mai buli árából, akár tízre is telne.

-K.A.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában