Helyi közélet

2008.11.20. 07:07

Állva csinálnák

<p>Istencsapás lesz a jövő állófogadása is, a magyar gyomornak oly kedves, megterhelő trakta helyett csak üres asztaloknál állunk, amíg fel nem kopik az állunk. E jegyzetet, kérem, állva olvassák! Jómagam is állva írtam.</p>

Hollandiábanállva csinálnák! Persze rossz, aki rosszra gondol. A derék hollandusok most a megszorítás egy olyan válfaját agyalták ki, amely elképzelés még a magyar kormány ebbéli ötletein is túltesz. Az alkalmazott természettudományi kutatások intézete, a TNO ugyanis arra az eredményre jutott, hogy évi tízmilliárd eurót, s tömérdek időt spórolhatnak meg, ha az értekezleteket állva tartják. Mivel nem minden értekezlet bonyolítható le állva, a TNO egy többféle helyzetre alkalmas, állítható asztalt tervezett, a résztvevők tetszés szerint állva, ülve, vagy akár köztes pozícióban is használhatják.

No, az ilyen köztes pozíció már ismert a hazai talponállókból, amikor is derék honfitársaink valamiképp se nem állnak, se nem ülnek. Szóval a figura ötlete korántsem holland. Ám további aggályok merülnek fel az „állva értekezés” miatt, félő ugyanis, hogy ezt a partikularitásból már-már a nembeliségbe forduló találmányt megpróbálják kiterjeszteni majd az élet más területére is. Lehetséges, hogy a jövőben a tömegközlekedési eszközökön csupán állóhely lesz, miként az „állómásokon”, az állóbeteg-szakrendelőkben, de még az elfekvőkben is. Ahol sokáig elállunk. Istencsapás lesz a jövő állófogadása is, a magyar gyomornak oly kedves, megterhelő trakta helyett csak üres asztaloknál állunk, amíg fel nem kopik az állunk.
E jegyzetet, kérem, állva olvassák! Jómagam is állva írtam. No, olyan is...

Kapcsolódó cikkek:
· Stand Up Comedy - Kiss Ádám 
· Olvassa megyénk legfrissebb híreit!

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában