Helyi közélet

2008.11.26. 13:37

MDF: Eltörölték az örökösödési illetéket

<p>Nyíregyháza - Az MDF saját sikereként értékeli, hogy kedden a Parlament elfogadta javaslatukat, az örökösödési illeték eltörlését 20 millió forint értékhatárig – mondta Gyüre Lajos megyei alelnök a szerdai sajtótájékoztatón.</p>

Öt éve küzdöttek e méltatlan adónem eltörlése érdekében, még aláírásokat is gyűjtöttek annak érdekében, hogy az egyenes ági örökösöknek ne kelljen fizetni. Ez a még lezáratlan, folyamatban lévő eljárásokra, sőt az állampapírokra is vonatkozik.

A másik sikere a pártnak, hogy az országgyűlés elfogadta a képviselői költségtérítés megadóztatására vonatkozó indítványukat is annyi különbséggel, hogy az általuk javasolt 18 százalék helyett 15 százalékot fogadtak el a honatyák.
Nem ment viszont át a szja sávjának 1,7 millióról 2,2 millió forintra való eltolása, amit szomorúan vettek tudomásul. Nem nyert a 2 százalékos áfa-emelési javaslat sem sem, mely inkább a magasabb jövedelműeket érintette volna, s ez kompenzálta volna a szja sávhatár emeléséből adódó költségvetési kiesést – tette hozzá Gyüre Lajos.

-Györke László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában