Helyi közélet

2008.11.07. 07:01

Postánkból: Aki időt nyer, pénzt nyer

<p>A közelmúltban megcsörrent a mobiltelefonom, s egy kellemes hangú férfi közölte velem, hogy a T–Mobil szolgálátatómnál megtartott sorsoláson 1,7 millió forintos bankkártyát nyertem. - írta olvasónk.</p>

A közel múltban megcsörrent a mobiltelefonom, s egy kellemes hangú férfi közölte velem, hogy a T–Mobil szolgálátatómnál megtartott sorsoláson 1,7 millió forintos bankkártyát nyertem, melyet két munkanapon belül postai úton megkapok.

Megelepettségemben levegőhöz is alig jutottam, hiszen Fortuna eddig nem igazán fogadott a kegyeibe. Kezdetben alig tudtam szóhoz jutni, de később annál inkább. A hang közölte, hogy ne beszéljek sokat, mert ő kérdez, én pedig válaszoljak arra, hogy elfogadom e a nyereményt. Naná! – mondtam én, de kérdezem, hogy hol van az átverés? Semmi ilyen nincs, – felelte ő – csupán vegyek egy 10 ezer, vagy 2 db 5 ezer forintos dominó kártyát és majd hívni fog. Megkérdeztem, hogy majd kaparjam is le és mondjam be a számokat? Erre azonban már nem válaszolt.

Közöltem vele, hogy képtelenség 15 perc alatt beszerezni a kártyákat, s kb. 40 perccel eltoltam az általa megadott időpontot. Este 7 óráig nem hívott fel, de már akkor tudtam, hogy nem is fog.

Rájött ugyanis arra, hogy én is tudok valamit, igaz, a részleteket csak később derítettem fel: a T-Comnál aznap nem is volt ügyfélfogadás, rejtett számról jött a hívás és a hívó nem mutatkozott be, holott bármely szolgáltató felhív, közli, hogy üzletpolitikai és egyéb okok miatt rögzítik a beszélgetésünket és persze a nevét is közli.

Az ilyen és ehhez hasonló apróságok fel kell, hogy nyissák a szemünket! Ehhez elegendő annyi, hogy toljuk ki az időt. Mert aki időt nyer, pénzt nyer.

- Pócsi József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában