Helyi közélet

2008.12.16. 06:21

Postaládánkból: Idegekkel bírni

<p>Az egyik kereskedelmi televízió műsorában is elhangzott, hogy megyénkben 100 ezer tonna alma maradt szedetlen, vagyis ennyi vált eladhatatlanná.</p>

Ott maradt a fák alatt. Az almatermelők százezer tonna léalma mennyiség árával károsultak, vagy károsították meg őket. Értelme veszett az egész évi munkájuknak, a ráfordított költséggel együtt. A műsorban neves személyiségek szépen elbeszélgettek egymás mellett, a mezőgazdasági termékek hazai piacának lehetőségeiről, a külföldi mezőgazdasági termékek visszaszorításáról, a hazai termékek 80%-os jelenlétéről a piaci és kereskedelmi láncban.

A fent említett menyiségről, a károsultak kilátásairól egyetlen szó sem esett. Az adásban ez érdekelt volna engem elsősorban. Azért, hogy a sok-sok hektár támogatott ültetvényeinek sorsa a következő években miként fog reményt adni a telepítőinek, akkor, amikor még csak a kezdeteknél tartunk. Vagy megvalósul a Kőműves Kelemen balladája, telepítettél, kerítettél, gondoztál öt-hat éven keresztül, majd kivágod az egészet, majd kezdheted elölről. Azoknak természetesen, akik még idegekkel bírják.

Magamban tanakodtam, hogy a hetekig tartó blokád helyett, talán kedvezőbb lett volna a szedést választani, és közben eredményesen tárgyalni azoknak, akiket feladat- és jogkörük erre kötelezett. A tv adásában egyetlen olyan képviselő sem szerepelt, aki a szabolcsi alma jövője érdekében lehetősége lett volna szót emelni. Hol voltak az illetékesek? Lehet, hogy nem kaptak meghívást?

Király Attlia, Rohod

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában