Helyi közélet

2010.07.22. 06:12

Kirúgásból lehet les

<p>Üldözni kell a bűnözőket tűzzel-vassal – adta ki a jelszót a belügyminiszter újbóli székfoglalójakor. <strong>Ladányi Tóth Lajos jegyzete</strong></p>

Noha az átadás-átvételnél elmondta, hogy „első ránézésre nem találtunk jelentősebb csontvázakat”, az általa elképzelt stratégia kiépítését meggyorsította néhány vezető borítékolható leváltásával. Regnálása elején az árvízi védekezés és a tulajdon elleni bűncselekmény miatt Borsod-Abaúj-Zemplén került a fókuszba, ugyanis a statisztika és a rideg valóság a legfertőzöttebb megyeként tartja számon. Már csak azért is elszomorító az „élmezőnyt” mustrálni, mert a második helyen szerepel Szabolcs-Szatmár-Bereg.

A rendőrség tehát egyszerre hajt és űz. S ha kell feltartóztat. Kedd este Nagylaktól Magyarcsanádig tartott az autótolvajok filmszerű kergetése, a határsértők azóta hűs helyen töltik a hőségriadót. Előzőleg a röszkei határátkelőnél akadt fenn a rostán egy lopott Bentley. Az ukránokat a 40 millió forintot érő luxusautó hamis azonosítói buktatták le. A gyémántfekete járgány tulajdonosa Samuel Eto o, az Internazionale kameruni sztárja, aki jóhiszeműen egy estére adta kölcsön osztrák csapattársának, de március 19-én hűlt helyét találta egy exkluzív milánói szálloda mellett. Luxus lett volna kihagyni a ziccert, a rend éber röszkei őrei kapásból éltek is a lehetőséggel.

A futball sokat nyom a latba a kormánynál. A labda az ő térfelükön pattog, a jelek szerint a lesreállítás a fegyverük lehet. Az akció kirúgással indult.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában