Helyi közélet

2010.07.23. 13:54

Pénteken várható a hét legmelegebb napja

<p>Tavasszal az időjósok igen csapadékos és hűvös nyarat jósoltak, de – mint azóta már tudjuk – ez csak részben lett igaz: a június eleji esőzések és hideg idő után elég csak az elmúlt két hétre gondolni, amikor is 35 fok fölötti hőmérsékleteket mérhettünk, nem beszélve a harmadfokú hőségriasztásról.</p>

Nos, a mai nap sem lóg ki a sorból, hisz Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is bőven 30 fok fölött tanyáznak a hőmérők higanyszálai, mondhatjuk úgyis, hogy kutya meleg van. Tele vannak a strandok és a köztéri szökőkutakban is sokan frissítik föl lábukat a hűs habokban, valamint az ásványvíz is bőven fogy a boltokban.

Érkezik a felfrissülés

A meteorológusok szerint azonban a hétvégén felfrissül a levegő, hisz egy hidegfront érkezik hazánk, így Szabolcs megye fölé is, mely csapadékot és hűvösebb levegőt hoz majd. Pénteken főleg az esti órákban számíthatunk záporokra, zivatarokra, szombaton pedig átvonul fölöttünk az említett hidegfront. Az erős szelet eső, zápor kísérheti, zivatar kialakulására főleg nálunk, a keleti országrészben lehet számítani.

Vasárnapra elszórtan várható eső, nagyjából 22-26 fokos maximum hőmérsékletekre lehet számítani, tehát hideg akkor sem lesz. A jövő héten ismét fölmelegedés várható, ugyanakkor eső is lehet majd bárhol az országban, és a mostaninál jóval kevesebb napsütéssel számolhatunk, így aki élvezi a hőséget és a melegben való strandolást, az még ma használja ki a lehetőséget, ugyanis a hozzáértők szerint az augusztus a megszokottnál hűvösebb, csapadékosabbnak ígérkezik. De hogy ez valóban így lesz-e, az csak egy hónap múlva derül ki biztosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában