Helyi közélet

2010.08.07. 12:41

Nemzetközi Repülőnap Kecskeméten

<p>E pillanatban már repülőgépek dübörgésétől hangos Kecskemét repülőtere, ahol kis csúszással, de végül kezdetét vette a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató.</p>

Az országon előző nap átsöprő vihar után joggal aggódtak a repülés szerelmesei, ám reggel ugyan nem esett az eső, de erősen lógott a lába. A felhők pedig olyan alacsonyan tapadtak a repülőtérhez, hogy a felvezető repülőbemutatók el sem kezdődtek. Végül nyíregyházi gárda törte meg a jeget, azaz a légcsendet: a Tréner Kft. pilótája, Hansághy Győző nyitotta meg a dinamikus bemutatók sorát AN 2-sével.

A pilóta és a jó öreg Ancsa kitett magáért, olyan merész felhúzásokat, bedöntött fordulókat produkáltak, hogy az irányítótoronyban közvetítő kommentátor nem győzte dicsérni, a közönség pedig méltán köszönte meg vastapssal a produkciót. Ezt követően időrendben folytatódik a program, se pillanatban a sugárhajtásos vadászgépek uralják a légteret. Egymást követve emelkednek a levegőbe az F-16-os, MIG-21-es, L-39-es, JAS 39A Gripen, F-18-as típusok. Nagy érdeklődés előzi meg a kötelékeket.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában