Helyi közélet

2010.09.07. 16:59

A testvértelepülésekkel mulat Nyírbogdány

<p>A határon túli testvértelepülések találkozóját rendezi meg a nyírbogdányi önkormányzat a hét végén egy háromnapos programsorozat keretében.</p>

Szeptember 10-én a Székely Elek Művelődési Házban 17 órakor köszöntővel kezdődik a rendezvény-sorozat. A vendégek halllhatják a demecseri Citrom Band együttes műsorát, csendülnek fel musicalek, s 19 órakor Détár Enikő színművész lép fel. Az előadóművész után karaokeversenyre nevezhetnek a vállalkozó kedvű kicsik éa nagyok.

Szeptember 11-én 8 órakor zenés ébresztő jelzi a szombati nap különlegességét. Motorosok tartanak bemutatót, majd a sportpályánál 9 órakor megkezdődik a főzőverseny. A kulturális műsorban fellépnek amatőr művészeti csoportok, lesz mazsorett és néptánc, Lulu bohóc pedig lufihajtogatással köti egybe műsorát. balogh Tibor polgármester 14 órakor mond köszöntőt, majd elismeréseket, díjakat ad át. Ezt követően a testvértelepülések – Nagydobrony, Bihar – hagyományőrző műsorát láthatják az érdeklődők. A nap folyamán fellép még az Everdance Táncszínház, a Five együttes, Lola, az Unique, Demjén Ferenc. Tűzijáték is lesz, majd szabadtéri dszkó zárja a napot.

Szeptember 12-én a községi sportpályán 8.30 órától sport- és ügyességi versenyeket rendeznek. Keresik a község legerősebb emberét is, majd 12 órától lovas és hagyományőrző seregszemlét látnak a vendégek.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában