Helyi közélet

2010.09.27. 15:02

Gyilkos veszély a nyíregyházi belvárosban

<p>Nyíregyháza - Nem lehet elégszer figyelmeztetni a gombaszedés, különösképpen pedig a fogyasztás veszélyeire.</p>

Sajnos, „élesbe fordult a helyzet”. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást hétfőn.

„A középkorú nyírpazonyi férfi és felesége pénteken életveszélyes állapotban kerültek kórházba, miután előző nap gombát, a jelenlegi adatok szerint gyilkos galócát fogyasztottak. Az asszony a kórházban elmondta a rendőröknek, hogy az ételt férje készítette el, aki már régóta gombászik, de eddig nem volt belőle baj. A férfi állapotára való tekintettel nem tudták kihallgatni” – állt a rendőrség közleményében.

Temérdek mérgező gomba terem

Nyíregyházán rengeteg ilyen jellegű veszélyforrás leselkedik mostanság, erre hívta fel a figyelmet Mandula Tamásné gombaszakértő.

– Hétfőn is nagyon sok mérgező gombát kellett kiválogatnom, és ez így megy most minden nap. A Stadion utca környékén légyölő galócák vannak, a Bánki-iskolával szemközti területen és a jósavárosi Robinson-dombnál is kaszálni lehet a gyilkos galócákat.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában