Helyi közélet

2010.09.29. 19:44

Munkaprogram beregi rajttal

<p>Nyíregyháza - A beregi térségben indítja el a kormány a két új, összességében több mint 400 millió forintos közfoglalkoztatási programját – jelentette be szerdán Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára.</p>

A beregi térségben gátmagasításra, illetve a helyi árapasztó megépítésének előkészületeire mozgósítják a lekötetlen munkaerőt, száz embert vennének fel a több mint három hónapig tartó munkára. A programban résztvevők három és fél hónap alatt megtisztítják a hullámtéri véderők aljnövényzetét és cserjét irtanak a tározót övező csatornák mentén. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a tervek szerint a résztvevők többsége a legnehezebb sorsúak közül kerül majd ki, az érintettek legalább fele pedig roma lesz.

A szaktárca kezdeményezésére októbertől év végéig csaknem 4500 közcélú foglalkoztatottat csoportosítanak át az önkormányzatoktól az állami cégekhez. Jelenleg több mint 110 ezer az önkormányzatoknál a közcélú munkások száma, ennyi embert azonban nem tudnak egyszerre foglalkoztatni. Az államtitkár szerint „Út a munkához” program nem éri el célját, mert a hátrányos helyzetűeket nem vezeti vissza a munkába, ezért át kell alakítani a közfoglalkoztatást.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában