Helyi közélet

2010.09.21. 16:07

Érpatakon az arathat, aki vetett is

<p>A több napos figyelő szolgálat meghozta gyümölcsét. Az Érpatakon működő Mezőőri szolgálat Külterületi Akciócsoport tagja jelezte a Településőri szolgálat felé ,hogy az Érpatak belterületének határán elhelyezkedő napraforgó földön illegális betakarítás nyomai figyelhetők meg.</p>

Ezt követően Farkas János településőr, valamint Bakti Péter mezőőr folyamatosan együttműködve megfigyelték az érintett területet. Hétfőn sötétedés után az esti órákban több személy is a napraforgó föld felé vette az irányt, azzal a céllal, hogy onnan napraforgómagot tulajdonítson el. Ekkor értesítették az újfehértói rendőrőrs járőreit, akik viharos gyorsasággal a helyszínen teremtek, és kattant a bilincs a három elfogott személy kezén.

Együttműködés a rendőrökkel

Bakti Péter mezőőr elmondta, szinte folyamatosan külterületen vagyunk, megpróbáljuk a ránk bízott területet 100% -ban járőrözéssel lefedni. Amennyiben olyan jellegű problémát észlelünk amit csak állandó felügyelettel lehet kontrolálni,a településőrökkel, rendőrökkel közösen szervezzük meg a szolgálatunkat. Ettől független bárki aki segítséget kér tőlünk annak azonnal megpróbálunk a segítségére sietni.

Farkas János Településőr: Több esetben is kérte a Mezőőri szolgálat a segítségünket,amit mi azonnali szolgálat átvezényléssel próbáltunk megoldani. Több kisebb lopásnál segítettük egymás munkáját. Legutóbbi komolyabb akciónk az Újfehértóról ellopott személygépkocsi felkutatása, amit egy órán belül sikerült felderíteni. Ismét egy jó példa, hogy az összefogás komoly eredményekhez vezet. Érpataki modell alapja: Aki vetett csak az arathasson!

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában