Helyi közélet

2010.10.15. 10:09

Négy éve hunyt el Szögi Lajos

<p>Tiszavasvári - Pénteken négy esztendeje, hogy 2006. október 15-én brutálisan agyonverték a tiszavasvári tanárt.</p>

Szögi Lajost a gyermekei szeme láttára verték agyon Olaszliszkán annak a kislánynak a hozzátartozói, ismerősei, akit a férfi gépkocsijával elsodort az út mellett. A gyerek a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádoltak, akiket már jogerősen – tavaly novemberben – elítéltek. Ők összességében 157 évet kaptak. Három elkövetőt életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak, egy elítélt 17 évet, másik kettő 15-15 évnyi büntetést kapott, míg a bűncselekmény idején fiatalkorú elkövetőknek 10-10 évet kell töltenie fiatalkorúak börtönében.

Támogatják az áldozatok családját

Összefogással az Áldozatok Védelméért néven közhasznú alapítványt hozott létre Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója és Helmeczy László ügyvéd, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó-szövetség és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség elnöke. Első döntéseként októbertől havi 30 ezer forintos támogatásban részesíti Szögi Lajos özvegyét és a tiszalöki romagyilkosság áldozatának özvegyét, Kóka Jenőnét.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában