Helyi közélet

2010.12.30. 17:31

MSZP: A kormány gazdaságpolitikájának csak vesztesei vannak

<p>Nyíregyháza - A kormány választások óta végzett munkáját értékelte csütörtöki sajtótájékoztatóján Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő.</p>

Elmondta: a Fidesz-KDNP kiszámíthatatlan, piacellenes és antidemokratikus politikája nagy károkat okozott hazánk nemzetközi megítélésében, és mélypontra taszította a forint árfolyamát a svájci frankhoz képest. – A kormány máig sem hozta létre az őszre ígért Nemzeti Eszközkezelő Társaságot a bedőlő lakáshitelek miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítése érdekében. De mindent elkövetett, hogy hatalmát kiterjessze, illetve bebetonozza, „lenyúlja” az emberek magánpénztári megtakarításait, és egy fedezet nélküli, igazságtalan, csak a gazdagoknak kedvező személyi jövedelemadó rendszert fogadjon el.

Ne zsigereljék ki a lakosságot!

Csalódás a kormány tavaszra tervezett törvényalkotási programja is, mivel a korábbi ígéretekhez képest (gazdasági növekedés beindítása, a foglalkoztatás növelése, az államadósság csökkentése stb.) mindössze két érdemleges napirendi pontot tartalmaz. Kínosan hiányzik belőle a 600-800 milliárd forintos megtakarítást eredményező, korábban bejelentett reformcsomag és a devizahitelesek védelmére meghirdetett szabályozás. Az új évben egy kiszámítható, világos gazdaságpolitika megfogalmazásával a Fidesz-KDNP lásson hozzá Magyarország megtépázott becsületének visszaállításához, és ne zsigerelje ki a lakosságot! – szólította fel a kormányt az MSZP-s politikus.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában