Helyi közélet

2010.12.27. 17:32

VÁGOE: Az első évek örökké tartanak

<p>Tiszadob - A gyermekszegénység újratermelődésének megakadályozása volt a központi témája annak a rendezvénynek, amelyet a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete tartott a napokban.</p>

Jóni Katalin, a civil szervezet projektmenedzsere elmondta: a sikerrel zárult projekt a tiszadobi térségben élő fiatalokra fókuszált. Az előadók egyértelműen rávilágítottak, milyen nehéz helytállniuk a nagybetűs életben az állami gondoskodásban nevelkedett gyerekeknek, az esélyegyenlőséget és önérvényesítést pedig tovább nehezíti, ha a fiatal roma származású és alacsonyan iskolázott.

– „Az első évek örökké tartanak” projekt a Tiszadobon élő hátrányos helyzetű lakosságra és a helyi gyermekotthon lakóin kívánt segíteni különféle programokkal (például képzés, tanácsadás, tréningek), amiben közel kettőszáz 12-29 év közötti személy vett részt. A hazai gyermekvédelmi rendszer nem tökéletes, a forráshiányon túl a legnagyobb gond, hogy nincs „pozitív kimenet”, vagyis az állam védőszárnyai alól kikerült fiatal felnőttek nem vagy nehezen boldogulnak önállóan a munkaerőpiacon, a magánéletben stb. Egyesületünk évek óta azért dolgozik, hogy ez ne így legyen – tette hozzá.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában