Helyi közélet

2011.02.18. 16:42

Kövér László Nyírcsaholyban: Zálogban az ország jövője

<p>Nyírcsaholy - Közparkot és szobrot avatott Nyírcsaholyban az országgyűlés elnöke.</p>

Az elmúlt nyolc év eladósító politikája elzálogosította a jövőnket – mondta Kövér László, az országgyűlés elnöke ma délelőtt Nyírcsaholyban, ahol a község 33 millió forintból megépített új közparkjában felavatta az ősök tiszteletét jelképező csaholyi ember szobrát. A házelnök hozzátette: őseink útját kell járnunk, azaz tehetségből, munkából, szorgalomból kell és lehet talpraállítani az országot.

A fideszes politikus az ünnepség után a jelenlévő újságírókat arra emlékeztette, hogy 1998 és 2002 között, az első Fidesz-kormány idején minden megtermelt 100 forintból 54 forint volt az államadósság, ami mára már 80 forintra nőtt. Emiatt egy esztendőben több mint egy hónapot csak azért dolgozunk, hogy a jelenlegi államadósság kamatait ki tudjuk fizetni.

A házelnök szerint az országot ki lehet mozdítani erről a mélypontról, ehhez azonban tisztességes termelő munkára és összefogásra van szükség.

- Zajácz D. Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában