Helyi közélet

2011.03.21. 14:52

Több mint 200 km-es szakaszon épül a Mária út

<p>Nyírbogát – Turisztikai vonzerőfejlesztés a vallási turizmus jegyében – tartottak tájékoztatót 2011. március 18-án Nyírbogáton a Polgármesteri Hivatal rendezvénytermében, ahol jelen voltak az érintett települések polgármesterei, egyházvezetői és a zarándoklat fővédnöke Seszták Oszkár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.</p>

A házigazda Dr. Simon Miklós polgármester, országgyűlési képviselő volt.  A tavaly ősszel elnyert projekt keretében többek között a Mária Út Közhasznú Egyesület szervezői  megtervezték az útvonalat, és az arculati kézikönyvet. Az útvonal megépítése, a jelzés festése, és az információs jelzésrendszer kiépítése még ezután következik, ám mára a tervek között szerepel egy zarándoklat magvalósítása. 2011. június 4-én szeretnének egy kiengesztelő zarándoklatot tartani, ahol az önkormányzatok és egyházi vezetők által kiscsoportos zarándoklatok indulnának Máriapócs felé, majd ott egy széles tömeg előtt egy rendezvényt terveznek. Célja, hogy a helyi közösségek önmaguknak érezzék a Mária utat, és önálló életre keljen, s a mindennapi élet részévé váljon.

Hét országot átívelő úthálózat

A régióban több mint 200 km-es szakaszon épül a Mária út. Az elnyert támogatási 45 millió forint, az útvonal menti, a konzorciumban résztvevő települések pedig a megvalósításhoz szükséges önrészt biztosítják. Dr. Simon Miklós Nyírbogát polgármestere, országgyűlési képviselő örömét fejezte ki,  hogy települése is részese lehet ennek a programnak, a Mária úti Egyesület az elmúlt években nagyon szép munkát végzett.

A Mária út hét országot átívelő úthálózat, mely vándorút megtétele a spiritualitást erősíti. A zarándokok az útvonal bejárása során az állomásokon pecsétet, és egyedi azonosítású gyöngyszemet kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában