Helyi közélet

2011.07.18. 18:13

„Csak egymásra építve lehetünk sikeresek”

Tiszadob - A romaintegráció eredményessége valójában nem Brüsszelben, hanem a magyar kis- és nagytelepüléseken dől el.

Tiszadob - A romaintegráció eredményessége valójában nem Brüsszelben, hanem a magyar kis- és nagytelepüléseken dől el.Kilenc hónap alatt, több mint félszáz millió forint pályázati forrásból született újjá a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesület (VÁGOE) által működtetett Tiszadobi Cigány Közösségi Ház, melynek átadó ünnepségén Galyas József, a VÁGOE elnöke elmondta: a romaintegráció egyik mérföldkövéhez érkezett Tiszadob, ahol a roma-magyar együttéléssel eddig sem volt probléma, ám a közösségi ház révén a kisebbségi és többségi társadalom nemcsak egymás mellett, hanem egymással is képes lesz boldogan, békében élni.

Az ünnepségen jelenlévő Balog Zoltán államtitkár az együttműködés fontosságára világított rá. – Fel kell nőni a feladathoz, és megérteni, hogy a romák társadalmi beilleszkedése csak közös akarattal, egymást segítve lehet sikeres. A kormány sokat tesz azért, hogy a felzárkóztatást helyi és országos szinten is elősegítse, ezt bizonyítja a szociális földprogram, a roma ösztöndíjprogram, s nem utolsó sorban a Tiszadobi Cigány Közösségi Ház létrejötte is.

Dr. Karakó László országgyűlési képviselő és dr. Vinnai Győző, a megyei kormányhivatal vezetője szintén üdvözölte a nagy volumenű beruházást. Bán György polgármesternek és Galyas József VÁGOE elnöknek gratulálva mindketten azt kívánták, hogy a közösségi ház váljon az értékteremtés centrumává, ahol fiatalok és felnőttek, romák és nem romák oktatást, képzést, illetve támaszt kapnak, életviteli és kulturális ismeretekkel gazdagodnak, valamint közös erővel dolgoznak azon, hogy mind ők, mind gyermekeik hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában