Helyi közélet

2011.07.13. 16:54

Népszerű akció, sikeres szemléletformálás

Nyíregyháza. – Népszerű volt az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Vidám Doboznapok elnevezésű akciója a nyíregyházi gyerekek és szüleik körében.

Nyíregyháza. – Népszerű volt az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Vidám Doboznapok elnevezésű akciója a nyíregyházi gyerekek és szüleik körében. A hétvégén közel 150 család kedvezményesen juthatott be az állatparkba vagy az élményfürdőbe legalább 10 darab üres tejes vagy gyümölcsleves kartondobozért, amiért a gyerekek az IKSZ jóvoltából 500 forint kedvezménnyel válthattak belépőjegyet. A Nyíregyháza Önkormányzata, a Térségi Hulladék-gazdálkodási Kft. és az IKSZ szakmai együttműködésével létrejött hétvégi környezetvédelmi akció segítségével kicsik és nagyok egyaránt tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és folyamatáról.– Mindamellett, hogy szép eredménnyel zárult a hétvégi Vidám Doboznapok Nyíregyházán elnevezésű akciónk, elsődleges célunk nem a mennyiség, hanem a szemléletformálás volt. A résztvevő családok száma megközelítette a 150-et, de ennél is fontosabb számunkra, hogy tízezrek hallhattak az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságáról – nyilatkozta Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában