Helyi közélet

2011.08.04. 06:44

Lak-hatás

Legalább annyi érv szól ellene, mint mellette, ha valaki azt mérlegeli: kiadja-e üresen álló házát, lakását albérletbe, vagy megossza-e fele királyságát egy szinte vadidegennel. <strong>Palicz István jegyzete</strong>

Legalább annyi érv szól ellene, mint mellette, ha valaki azt mérlegeli: kiadja-e üresen álló házát, lakását albérletbe, vagy megossza-e fele királyságát egy szinte vadidegennel. Palicz István jegyzeteA közös háztartásban történő tisztes különélés óhatatlanul és elkerülhetetlenül alkalmazkodásra, toleranciára kényszeríti a házas feleket, hiszen nemcsak a rezsin, hanem a konyha- és fürdőszoba-használaton is osztozniuk kell, nem beszélve a fészek legkisebb zugáról, ahová még a király is gyalog jár.

Bár a főbérlő ebben az esetben nem „szakít” annyit, mintha uradalma teljes felségterületét birtokba adta volna, állandó jelenléte okán nem kell aggódnia afelől, hogy ideiglenes fizetővendégei leamortizálják vagy eladják feje felől a saját tulajdonát.

A nagyobb haszonnal kecsegtető, önálló lakásbérletet kínálók már aligha tudnak ilyen nyugodtan aludni, hiszen minden esélyük megvan arra, hogy – károkozás, díjtartozás vagy egyéb simliskedés miatt – végül ráfizetéses lesz számukra a bizalmat kapott kulcsemberek jelenléte.

Garantáltan jól járni a játszmát nevető harmadikként szemlélő, élelmes magyar állam fog, a kormány ugyanis szigorítani készül a lakásbérleti szerződések bejelentési kötelezettségét, hogy lefölözhesse az ebből származó szerény jövedelmet.

- Palicz István -

Nyíregyháza – Idén nyáron fejeztem be a főiskolát Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Budapesten a havi 60 ezer forintos albérleti díj a lélektani határ, de a díjjal azonos értékkel bír az egyetemtől mért távolság, illetve az addig tartó utazási idő, vidéken a kisebb távolságok miatt a díj a meghatározó - közölte elemzésében az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában