Helyi közélet

2011.08.23. 15:05

Más nevében zsarolt az ajaki férfi

Ajak - Zsarolás bűntett megalapozott gyanújával vett őrizetbe hétfőn egy 27 éves ajaki férfit a Kisvárdai Rendőrkapitányság.

Ajak - Zsarolás bűntett megalapozott gyanújával vett őrizetbe hétfőn egy 27 éves ajaki férfit a Kisvárdai Rendőrkapitányság.A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított azzal fenyegette meg ismerősét, hogy ha nem fizet százezer (később már csak ötvenezer) forintot, akkor egy korábbi konfliktus miatt a környékbeli nehézfiúk bosszút állnak rajta és családján.

Az ügy előzménye, hogy előző hétvégén a sértett és baráti köre némi italozás után arra az elhatározásra jutottak, hogy könnyűvérű hölgyeket keresnek. A későbbi zsaroló ötletére Demecserbe mentek, ahol valakinek tízezer forintot fizettek, hogy megismertesse őket egy nővel, ám végül hoppon maradtak. A sértett erre berontott a pénzt átvevő férfi udvarára és üvöltözni kezdett, távozásuk előtt egyes vallomások alapján tettlegességre is sor került.

Hasznot akart húzni a helyzetből az ajaki zsaroló

A gyanúsított ekkor találta ki, hogy a helyzetből hasznot húz. Egy demecseri banda, valamint egy a környéken bűnözőként ismert személy nevében kezdte zsarolni a másikat. Azt mondta, a pénz a nehézfiúknak kell, ő csak szívességből közvetít. A megfélemlített férfi a rendőrséghez fordult, a kisvárdai nyomozók pedig hétfőn a pénz átadásakor elfogták a más nevében zsaroló személyt.

A rendőrség kezdeményezte a büntetett előéletű, feltételesen szabadlábon lévő gyanúsított előzetes letartóztatását - tájékoztatta portálunkat Fülöp Gergely rendőr százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában