Helyi közélet

2011.09.27. 15:21

Autómentes Világnap Újfehértón

Újfehértó - Az Európai Unió szeptember 22-re Autómentes Világnapot hirdetett. A minden évben megrendezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a motorizáció által okozott súlyos környezeti és egészségügyi problémákra.

Újfehértó - Az Európai Unió szeptember 22-re Autómentes Világnapot hirdetett. A minden évben megrendezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a motorizáció által okozott súlyos környezeti és egészségügyi problémákra.Idén Újfehértó is szépen teljesítette ezt a napot, hiszen az eseményen közel 300 diák jelent meg " lábtekerészeti toalöködöncén" példamutató pedagógusok kíséretében. A rendezvény indító programja a kerékpárok megvizsgálása volt annak érdekében, hogy egyáltalán részt vehetnek-e szabályosan a hétköznapi közlekedésben. Akinek minden felszerelése rendben volt az egy kis matricát kaptott "járművére", akiknek itt-ott elmaradt egy-két alapvető felszereltség, azoknak  Fekésházi Szabolcs rendőrörnagy örsparancsnok  úr és segítőkész kollegái hívták fel a  figyelmet.

Ezután Nagy Sándor  polgármester úr köszöntötte a jelenlévőket, majd pár perces kis "kresz-tanfolyamot" hallgathattak meg a kézjelzések és a körültekintés fontosságáról a diákok. Csak ezek után indulhatott el a menet Újfehértó néhány utcáját érintve, elől példát mutatva Nagy Sándor polgármester, Fekésházi Szabolcs rendőrőrnagy örsparancsnok és Puskás László alpolgármester.

A nagy érdeklődésre való tekintettel ígéretet kaptunk arra, hogy 2012-ben ez az Autómentes Világnap ténylegesen egy napos lesz... Tehát kedves újfehértóiak!  Jövőre veletek ugyanitt! Köszönet a résztvevőknek és a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában