Helyi közélet

2011.09.01. 09:54

Sulizsaruk vigyáznak a rendre

NYÍREGYHÁZA. Idén is lesz sulizsaru az iskolákban, Nyíregyházán az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában Szikszai Tihamér őrzi a rendet.

NYÍREGYHÁZA. Idén is lesz sulizsaru az iskolákban, Nyíregyházán az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában Szikszai Tihamér őrzi a rendet.Csakúgy, mint minden évben, idén is becsengettek, ráadásul az idei tanévben – immáron harmadik éve – az iskolai rendőrei is szolgálatba álltak. Az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában a sulirendőr Szikszai Tihamér: – A fő célunk, hogy szoros kapcsolatot építsünk ki a gyermekekkel, szülőkkel és tanárokkal, hogy nyugodt szívvel fordulhassanak hozzánk. 

 – De szerencsére nem csak akkor kerülünk előtérbe, ha probléma adódik, kerestek már meg, hogy segítsünk versenyek lebonyolításában, programok szervezésében – mondja. A tapasztalatok nagyon vegyesek, de a leggyakoribb, amit diákcsínynek gondolnak. Ezt azonban helyre kell tenni, sajnos az esetek túlnyomó része már nem diákcsíny, gyakran bűncselekmény, vagy bűncselekmény közeli, szabálysértéses esetekről kell beszélnünk – nyilatkozta az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában