Helyi közélet

2011.09.30. 12:55

TIGÁZ ellenes tüntetés Nyíregyházán

Nyíregyháza - Rabruhában, transzparenssel szervezett TIGÁZ ellenes, békés demonstrációt Nyíregyházán Zentai Mihály. A megmozduláshoz pedig egyre többen csatlakoznak…

Nyíregyháza - Rabruhában, transzparenssel szervezett TIGÁZ ellenes, békés demonstrációt Nyíregyházán Zentai Mihály. A megmozduláshoz pedig egyre többen csatlakoznak…A TIGÁZ és alkalmazottjainak „embertelen és megalázó viselkedése”, valamint a „szabálytalan vételezéssel alaptalanul meggyanúsítottak” ma a Korzó előtti szökőkútnál fejezik ki nem tetszésüket a szolgáltatóval szemben Nyíregyházán.

Hogy az alapkonfliktust megértsük, érdemes az elején kezdeni. Zentai Mihályt a TIGÁZ kommandósai egy ellenőrzést követően szabálytalan gázvételezéssel gyanúsították meg, amit ő a mai napig nem ismer el. Állítása szerint nem elég, hogy a szolgáltató emberei minősíthetetlen modorban és hangnemben beszéltek vele, azzal is meggyanúsították, lopja a gázt.

Tették mindezt arra hivatkozva, hogy a gázmérőn külső beavatkozás jelei fedezhetők fel. Zentai Mihály szerint mérője egy eleve felújított óra, amihez, mióta a cég emberei felszerelték, senki nem nyúlt. A nyíregyházi lakost Miskolcra invitálta a cég, ott végzik majd ugyanis a bevizsgálást, bár Zentai úr elmondása szerint arra is hajlandó lett volna a TIGÁZ, hogy a vizsgálat előtt megegyezzenek.

Békés demonstráció rabruhában

Szeptember harmincadikán, pénteken tehát Nyíregyházán, a Korzó előtti szökőkútnál egy békés demonstrációt szervezett a rabruhába bújt Zentai úr, akihez apránként társulnak hasonlóan járt polgárok. – Legalább százan telefonáltak, hogy hasonló cipőben járnak mint én, alig győztem mindegyik hívásra válaszolni. Úgy döntöttem, békés demonstrációt szervezek, ahol mindenki megoszthatja tapasztalatát és talán a közvélemény is felfigyel a szolgáltató viselkedésére.

Természetesen megkerestük az ügyben a TIGÁZ sajtóosztályát is, akik biztosítottak minket arról, a lehető leghamarabb válaszolni fogak a feltett kérdésekre. Egyelőre ez még nem történt meg, de amint érkezik válasz a szolgáltatótól, közöljük!

- SZON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában