Helyi közélet

2011.10.20. 07:39

Idegen nyelvi programok a névadó tiszteletére Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumban rendezvénysorozattal emlékeztek meg az iskola névadójáról a Deák-hét keretében.

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumban rendezvénysorozattal emlékeztek meg az iskola névadójáról a Deák-hét keretében.A október 11-én az Idegen nyelvi munkaközösség által szervezett programoké volt a főszerep.

A német nyelvi munkaközösség nyelvi klubdélután keretében immár második alkalommal szervezett játékos vetélkedőt a vonzáskörzet általános iskolái és saját tanulói számára, melyre a versenyzők 13 csapattal neveztek.

Többek között részt vettek a fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói, de megjelentek a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola diákjai is.

A helyi diákok mellett részt vettek cégénydányádi és kocsordi Általános Iskolák tanulói is. Végül a kocsordi csapat győzött a játékos vetélkedőn. A helyezetteket a zsűri oklevéllel és tárgyjutalommal díjazta - tájékoztatta portálunkat Pálur Lászlóné idegen nyelvi munkaközösség vezető.

Az angol nyelvi munkaközösség egész napos programsorozattal készült a rendezvényre.

A délelőtt folyamán a gimnázium 5-8. osztályaiban írásbeli versenyfeladatokat oldottak meg a tanulók. A sikeresen szereplő diákok okleveleket és ajándékokat kaptak, melyet a Deák-hét záró ünnepségén vehettek át Pálur László igazgatótól.

A nagyok (9 - 13. évfolyam) részére délután került megrendezésre  egy nagyon színvonalas program, egy országismereti kvíz keretében. A versenyre 16 csapat jelentkezett. A gimnázium csapatain kívül képviseltették magukat a helyi általános iskolák, illetve  Szatmárcseke csapata is.

Hriczó Ernő angoltanár köszöntője után Dezső Kinga tanuló bonyolította le a vetélkedőt. A kultúrától a sportig terjedő kvízkérdések megmozgatták a felnőtt érdeklődők agyát is. Zenei vetélkedő zárta ezt a cseppet sem könnyű, de szórakoztató versenyt.

Az értékelés előtti szünetben tanulóink gitár és ének előadásában hallgattunk mai angol-amerikai slágereket, melyek a könnyűzenei versenyeken is méltán kapnának helyet.

A díjak a gimnáziumban találtak gazdára: I. helyezett a 13.A, II. helyezett a 10.k, III. helyezett a 11K osztály csapata lett.

A program zárásaként egy angol nyelvű filmet, a Karib tenger kalózai című filmből összeválogatott érdekes jeleneteket nézhettek meg a tanulók.

A rendezvény angol teadélutánnal egybekötött beszélgetéssel, a kollégák közötti tapasztalatcserével zárult.

Az immár hagyománnyá vált rendezvény jó alkalom az iskolák közötti kapcsolatok erősítésére, ápolására - tette hozzá Hriczó Ernő angol tanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában