Helyi közélet

2011.10.18. 14:53

Időt és egy kis meleget nyertek Gacsályon

Gacsály - Sikerült rendezni a tartozást, a gacsályi óvodában újra van fűtés.

Gacsály - Sikerült rendezni a tartozást, a gacsályi óvodában újra van fűtés.Lapunk, a Kelet-Magyarország már régóta nyomon követi Gacsály önkormányzatának kálváriáját. Mint arról már beszámoltunk, a Tigáz Zrt. a fennálló tartozás miatt kikapcsolta a fűtést a településen, így már hetek óta szünetel a szolgáltatás az óvodában, iskolában, a polgármesteri hivatalban.

Halovány reménysugár

Most felcsillant egy halovány reménysugár az alagút végén, ugyanis Petra András végre jó hírrel tudott szolgálni lapunknak: – Újra van fűtés az óvodában! – kezdte az örömhírrel a település első embere, majd kénytelen kelletlen újra visszatért a realitás talajára: – Ezzel, hogy rendeztük az óvoda elmaradását, pontosan 433.000 forintot, nyertünk egy kis időt. De hatvan nap múlva várhatóan újra kikapcsolják a gázt, mert a következő havi számlára újfent nem lesz pénze az önkormányzatnak. A polgármester elmondta, a hivatalhoz befolyt bérleti díjból - egy cég bérli az általános iskola egyes osztálytermeit - rendezték a szolgáltató felé a tartozást.

„Kötelező” munkaruha a télikabát

Az általános iskolában ettől függetlenül még mindig nincs fűtés, itt villanyal működő olajradiátorral, illetve gázkályha segítségével igyekeznek elérni a megfelelő hőmérsékletet. – Szerencsére déli fekvésű az iskola, így a délelőtti órákban beszűrődő napsugarak is sokat segítenek... – mondta fanyarul a polgármester. – Továbbra is bízunk az önhiki-s támogatásban, 25 millió forintra pályáztunk, az önkormányzat jelenlegi „sara” így is 27 millió forintra rúg. Erről várhatóan a hónap végén születik minisztériumi döbtés. Arról már nem is beszélt Petra András, hogy a polgármesteri hivatalban a „kötelező” munkaruha továbbra is a télikabát...

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában