Helyi közélet

2011.10.17. 19:07

Névadó a templomban

Nyíregyháza - Szeptember 1-jétől Túróczy Zoltán evangélikus püspök nevét viseli a nyíregyházi Evangélikus Két Tanítási Nyelvű Iskola és Óvoda.

Nyíregyháza - Szeptember 1-jétől Túróczy Zoltán evangélikus püspök nevét viseli a nyíregyházi Evangélikus Két Tanítási Nyelvű Iskola és Óvoda.Az oktatási intézmény és az egyházközség a hivatalos névadó ünnepséget október 21-én 10 órakor rendezi meg az evangálikus nagytemplomban. Az ünnepi istentisztelet után a lelkészi hivatal oldalán elhelyezett emléktáblát koszorúzzák majd meg az iskolai osztályok és az egyház képviselői.

Túróczy Zoltán a gimnáziumot Rozsnyón végezte (1911), a teológiát Pozsonyban tanulta (1911-15). Komáromban és Ózdon volt először segédlelkész, majd 1917-től Arnóton, 1923-tól Ózdon, 1927-től Győrött végzett lelkipásztori tevékenységet. 1939-től nyíregyházi lelkész, 1957-ben pedig a Tiszai Evangélikus Egyházkerület püspökévé választották.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában