Helyi közélet

2011.12.21. 18:54

Töltésfejlesztés a Beregben

Nyíregyháza - A beruházás 6,3 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatással valósul meg.

Nyíregyháza - A beruházás 6,3 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatással valósul meg.Idén jól haladtak a beregi töltésfejlesztés munkálatai. Egy szakasz – a vásárosnaményi úgynevezett Madai-gát átépítésének – kivételével az érintett 28 kilométeres töltés teljes hosszán folyt a töltéskorona magasítása és szélesítése. Két szakaszon – Tiszaszalka térségében - már a földmunkálatok befejező állomása és a humuszréteg terítése is megtörtént. A kedvező időjárásnak köszönhetően a tavalyi rendkívüli esőzések okozta lemaradást sikerült behozni. Befejezéshez közeledik a lónyai és tiszakerecsenyi gátőrtelepek építése. Tiszaadonynál és Lónyánál végeztek a töltést veszélyesen megközelítő folyószakaszok partvédelmének rekonstrukciójával.

Az Európai Unió által támogatott projekt keretében a 28 kilométeres szakaszon átlagosan 1 méterrel lesz magasabb és kétszer szélesebb a töltés. A felújított töltés koronájára az érintett szakasz teljes hosszán szilárd útburkolat kerül, így az új töltésszakasz kapcsolódik majd a már meglévő kerékpárút-hálózathoz. Az árvízvédelmi infrastruktúra fejlesztése keretében új vízrajzi távmérő állomásokat is létesítenek.

A tervezett befejezés – 2012. október 15. – kedvező időjárás esetében akár előre is hozható – tette még hozzá Bodnár Gáspár.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában