Helyi közélet

2012.02.08. 10:32

A polgárőrség is közreműködik

Nyíregyháza - A polgárőr egyesületek elnökeinek jelentései alapján elmondható, hogy az elmúlt napokban, – a társ szervezetekkel együttműködve – Nyíregyháza egész területén fokozott járőrszolgálatot teljesítettek, és továbbra is jelen vannak a polgárőrök.

Nyíregyháza - A polgárőr egyesületek elnökeinek jelentései alapján elmondható, hogy az elmúlt napokban, – a társ szervezetekkel együttműködve – Nyíregyháza egész területén fokozott járőrszolgálatot teljesítettek, és továbbra is jelen vannak a polgárőrök.A visszajelzések is igazolják, hogy a város sajátos település szerkezetéből adódóan a bokortanyákon, külterületeken nagyobb igény, szükség mutatkozik a megerősített jelenlétre.

A polgárőrök közreműködtek, illetve segítséget nyújtottak többek között:

- elakadt gépjárművek műszaki mentésében,

- a nehezen megközelíthető lakóhelyeken élők felkeresésében,

- egyedül élő idős, beteg emberek részére történő hó eltakarításban, tüzelő kiszállításában és aprításában,

- szociálisan rászorulók fűtés-áram nélküli lakásokból rokonokhoz, más esetben szállóra költöztetésében, amire nem egy esetben az ő észleléseik, kezdeményezéseik alapján került sor.

A Közlekedési Polgárőrség a Nyíregyházi Rendőrkapitánysággal közösen tervezte meg a járőrszolgálat gyakoriságát, együttműködésük folyamatos.

A rendőrséggel, közútkezelővel, szociális szolgáltatókkal fennálló kapcsolaton kívül az összefogás más formája is működik. Egyes lakókörzetekben a polgárőrök munkájának hatékonyságát növeli:

- a lakosság segítőkészsége (szolgálati autó mellett civil autó is rendelkezésre áll),

- közvetlen kapcsolat a háziorvosokkal, akik rendelkezésre bocsájtották a potenciálisan veszélyeztetettek névjegyzékét, hogy senki se maradjon kiszolgáltatva az időjárás viszontagságainak.

Halkóné dr. Rudolf Éva s.k

Nyíregyházi Polgárőr Szövetség

elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában