Helyi közélet

2012.02.16. 11:07

Havazás - A hófúvás miatt másodfokú riasztást adtak ki három megyére

Budapest, 2012. február 16., csütörtök (MTI) - A hófúvás miatt másodfokú, azaz narancssárga riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) - közölte Fehér Tamás, a szolgálat munkatársa az MTI érdeklődésére.

Budapest, 2012. február 16., csütörtök (MTI) - A hófúvás miatt másodfokú, azaz narancssárga riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) - közölte Fehér Tamás, a szolgálat munkatársa az MTI érdeklődésére.A meteorológus elmondta: az ország szinte összes megyéjére legalább elsőfokú, azaz citromsárga riasztást rendeltek el; csütörtök estére viszont mérséklődik a szél.

Az északnyugati szél miatt északkeleten a széllökések elérhetik az óránkénti 55-65 kilométeres sebességet, míg a Dunántúlon az óránkénti 65-85 kilométeres, ezen belül a Bakony térségében a 90 kilométer/órás széllökés sem zárható ki.

Északkeleten, ahol a hőmérséklet fagypont alatt maradt, erős hófúvás várható, a Dunántúlon és a Duna-Tisza-köze nyugati határán azonban az olvadás miatt csökkent ennek a veszélye.

Az OMSZ szerint néhol előfordulhat hózápor, kisebb havazás, de országos szintű, számottevő csapadék nem várható csütörtökön.

Péntek hajnalban az előrejelzések szerint északnyugat felől havazás kezdődik, nyugaton eső, a középső megyékben havas eső várható. A Bakonyban a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában