Helyi közélet

2012.03.06. 11:33

A Móricz Zsigmond Színház idén is ott lesz a DESZKÁN!

Március 10–14. között immáron 6. alkalommal rendezik meg Debrecenben a a DESZKA Fesztivált.

Március 10–14. között immáron 6. alkalommal rendezik meg Debrecenben a a DESZKA Fesztivált.A színházi eseményre az elmúlt év színházilag és irodalmilag legizgalmasabb kortárs magyar drámáiból készült előadásait hívják meg a magyar nyelvterület színházaiból. Idén a Csokonai Színházban 18 kortárs magyar dráma látható, köztük a Móricz Zsigmond Színház Adáshiba című műve, melyet március 11-én 19 órától láthat a közönség a Csokonai Színház nagyszínpadán.

Szakonyi Károly Adáshibája 1970-es vígszínházi bemutatója óta az egyik legtöbbet játszott magyar színdarab. Ma sem vesztett semmit erejéből: keserű humora, abszurdba hajló helyzetei kíméletlen élességgel mutatnak be egy átlagos magyar családot, ahol kényelmesebb félrenézni, mint felismerni a valóságot. Minden szabályszerűen zajlik, tisztes kispolgári formák szerint – csak közben folyamatosan megy a tévé. Ezt nézik vacsora alatt és amíg felszelik a tortát, ezt nézik ülve, állva és járás közben, erre koncentrálnak, amíg beszélnek vagy hozzájuk beszél valaki. Az eltelt idő nemhogy halványított volna a szomorú képen, de még élesebbé tette: az Adáshiba pontos 21. századi látleletté érett az elmúlt negyven évben.

Aki a tavalyi évad során lemaradt az Adáshibáról, ne csüggedjen, mert március 8-án 19.00-tól a Nagyszínpadon bérletszünetben újra megtekinthető az előadás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában