Helyi közélet

2012.03.30. 17:05

Életrajzi vetélkedővel emlékeztek névadójukra a záhonyi kollégisták

Záhony - A hagyományos életrajzi vetélkedővel is megemlékeztek névadójukról, a hat éve elhunyt jeles tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről a záhonyi kollégium diákjai.

Záhony - A hagyományos életrajzi vetélkedővel is megemlékeztek névadójukról, a hat éve elhunyt jeles tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről a záhonyi kollégium diákjai.A városban született, s ott elsőként díszpolgárrá avatott Dr. Béres József életéről és munkásságáról minden évben több fordulós vetélkedőt rendeznek a nevelési intézményben. Idén mintegy félszáz kollégista kapcsolódott be a versengésbe, melynek végén Tancsik Róbert (Nyíregyháza) szerezte meg az elsőséget Menyu Szindi (Lónya), Csabina Tamás (Tuzsér), Posta Roland (Tiszalök) és Kádas Viktória (Csap, Kárpátalja) előtt.

A győztesek a névadóról szóló Cseppben az élet című könyvet vehették át jutalmul, melyet a szerző Béres Klára és Ifj. Dr. Béres József, a Béres Zrt. elnöke, névadójuk fia is dedikált a számukra. A híres személyiség életútját bemutató kötetet a névadós emlékünnepség alkalmával Bodnár Attila Sándor igazgató adta át az elismerésben részesült kollégistáknak.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában