Helyi közélet

2012.03.21. 18:44

Nyíregyházán dől el, ki lesz az év legjobb tanítója

Nyíregyháza - Ki lesz az év legjobb tanítója? címmel rendeznek országos tanítási versenyt március 21-22-én a Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolájában.

Nyíregyháza - Ki lesz az év legjobb tanítója? címmel rendeznek országos tanítási versenyt március 21-22-én a Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolájában.Az ország különböző pontjairól érkező versenyző gyakorló tanítók és hallgatók – összesen 14 fő, ebből 4 versenyző megyénkbeli – magyar nyelv és irodalom műveltségterületen mérik össze felkészültségüket. A részletekről dr. Jánosi Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola rektora, dr. Jenei Teréz, a Pedagógusképző Kar Tanítóképző Intézetének vezetője, Andó Károly, a házigazda Apáczai Csere János gyakorló általános iskola igazgatója és Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó ügyvezetője sajtótájékoztató keretében tájékoztatott.

Elhangzott: a versenytanításokat 3-4. osztályokban tartják március 22-én délelőtt, a hat hallgatót és a nyolc gyakorló pedagógust 10 szempont alapján értékelik. A három fordulóból álló országos tanítási versenyre több mint százan jelentkeztek, először egy tanítási tervezetet, majd egy „megfilmesített” tanórát értékeltek a szakemberek. Mint kiderült, az Apáczai Kiadó 10 éve rendezi meg a versenyt, ezzel folyamatos megújulásra, eredményességre ösztönzi a pedagógusokat. Az alsó tagozatos évek (a tanítók személye, a tanítás módszertana, a tantárgyak szeretete) életreszóló élmény az iskolapadban ülő gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában