Helyi közélet

2012.03.01. 09:43

Sok „hőhó” semmiért

Nyíregyháza - Egy időpontra ütemezte a régi költségosztók leolvasását és cseréjét a Nyírtávhő.

Nyíregyháza - Egy időpontra ütemezte a régi költségosztók leolvasását és cseréjét a Nyírtávhő.Értetlenül állnak a Nyírtávhő tétlensége előtt a Stadion utca 26. szám alatti „lakszövös” társasház lakói, a szolgáltató ugyanis mai napig sem olvasta le a háztartásokban lévő költségosztókat, holott erre az év első hónapjában szoktak sort keríteni. Paliczné Nagy Ibolya közös képviselő szerint az, hogy március végéig az épület minden lakásában kicserélik majd a készülékeket a szakemberek, nem magyarázat arra, miért nem végezték el időben, január első heteiben a mérőórák leolvasását. - Talán attól tart a Nyírtávhő, hogy sokat takarékoskodtunk, s így sok pénzt kell visszafizetnie a lakóknak? - teszi fel a kérdést levele végén a lakóközösség nevében lapunkhoz forduló közös képviselő.

„Két legyet egy csapásra”

Baji László energia elszámolási osztályvezető a Kelet-Magyarország érdeklődésére elmondta: Nyíregyháza azon épületeiben, ahol a Nyírtávhő Kft. jelenlegi elektronikus költségosztó készülékekre vonatkozó, a költségosztó céggel megkötött szerződése lejár, korszerűbb távadós készülékeket építenek be. Ezek a berendezések már rendelkezésre állnak, a cseréket és leolvasásokat ütemezetten végzi a költségosztó cég. - A régi készülékek memóriájukban tárolják a december 31-ei adatot, a későbbi leolvasás az elszámolásokban semmilyen fennakadást nem okozhat. Arra törekedve, hogy az érintett lakóknak a legkisebb kellemetlenséget okozzuk, tehát ne kelljen kétszer zavarkodnunk a lakásokban, a cserét és a leolvasást egy időpontra ütemeztettük, erről tájékoztattuk a közös képviselőket. Természetesen az elszámolások a korábbi évek gyakorlatának megfelelően legkésőbb 2012. március 31-ig megtörténnek.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában