Helyi közélet

2012.04.04. 12:19

Ismét droglaborra bukkantak Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi osztálya és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi szolgálat munkatársai előzetes bűnügyi információk alapján ütöttek rajta április 2-án éjjel, egy Nyíregyháza- Kordovánbokorban lévő tanyán.

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi osztálya és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi szolgálat munkatársai előzetes bűnügyi információk alapján ütöttek rajta április 2-án éjjel, egy Nyíregyháza- Kordovánbokorban lévő tanyán.A rendőrök a helyszínen két férfit értek tetten, miközben kábítószert illetve annak alapanyagául szolgáló nyersanyagot állítottak elő. A tanyán nagy mennyiségben foglaltak le kábítószer alapanyagául szolgáló szárított növényi (mák) őrleményt, valamint az előállításhoz szükséges eszközöket, vegyi anyagokat. A nyomozók a helyszínen elfogott 25 éves kótaji és 43 éves rozsrétszőlői lakosokat kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A rendőrség a nyomozás során azt is vizsgálja, hogy az előállított anyagot hol és kinek értékesítették, illetve mióta folytatták a jogellenes tevékenységet. Az ügynek várhatóan több gyanúsítottja is lesz, a rendőrség nagy erőkkel keresi az ügyben érintett további személyeket.

Ez már az ötödik egy éven belül

Az elmúlt egy évben Nyíregyháza vonzáskörzetében immár öt droglabort számolt fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság. Az öt helyszínen lefoglalt kábítószer-nyersanyag fekete piaci értéke összességében meghaladja a százmillió forintot, amelynek kereskedelmi forgalomba kerülését az előállító helyek felszámolásával sikerült megakadályozni. A korábbi négy ügyben összesen nyolc, magyar illetve ukrán állampolgárságú személy van jelenleg is előzetes letartóztatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában