Helyi közélet

2012.04.04. 12:38

Képviselőink tájékozódnak a Nyíregyházi Főiskola ügyéről

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, az oktatási tárca a Nyíregyházi Főiskola hosszú távú finanszírozását a Debreceni Egyetemmel való integrációban látja biztosítottnak, de nyitva hagyta az önállóság lehetőségét is, ha az NYF a forrásait erősíteni tudja.

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, az oktatási tárca a Nyíregyházi Főiskola hosszú távú finanszírozását a Debreceni Egyetemmel való integrációban látja biztosítottnak, de nyitva hagyta az önállóság lehetőségét is, ha az NYF a forrásait erősíteni tudja.Kis Norbert, a tárca helyettes államtitkára lapunknak azt mondta: „a főiskola számos azonos képzést és kutatást folytat a Debreceni Egyetemmel, ami a két állami intézmény közötti feladatmegosztást sürgeti”. A hírrel kapcsolatban megkerestük dr. Kovács Ferencet, Nyíregyháza polgármesterét, országgyűlési képviselőt és dr. Vinnai Győző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízottat, ugyancsak országgyűlési képviselőt. Azt szerettük volna megtudni, ebben az ügyben rendelkeznek-e mozgástérrel, tehetnek-e, és ha igen, mit tudnak tenni annak érdekében, hogy a főiskola önállósága megmaradjon, milyen lehetőségeik vannak arra, hogy a Nyíregyházi Főiskolát ne integrálják be a Debreceni Egyetembe. 

Dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere lapunknak azt mondta, „egyelőre nincs miről nyilatkozni, hiszen a Nyíregyházi Főiskola jövőjét meghatározó alternatívák még nem ismertek. Ezen terveket a főiskola vezetésének kell elsősorban az asztalra tenni, semmiképpen sem szeretném a főiskola autonómiáját semmilyen módon megsérteni. Nyíregyházának nyilván az az érdeke, hogy egy jól működő, gazdasági téren is erős, és stabil főiskolája legyen, ezért természetesen polgármesterként és országgyűlési képviselőként is kész vagyok mindent megtenni”.

Dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott lapunknak azt mondta: tájékozódik az ügyben, hiszen nagyon lényeges, hogy a Nyíregyházi Főiskola, mely nemcsak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, de az egész térség meghatározó felsőoktatási intézménye, a jövőben is fontos szerepet tölthessen be a város és a megye életében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában