Helyi közélet

2012.04.02. 09:15

Tovább erősíti a közrendet a 15 éves kisvárdai polgárőrség

Kisvárda - Átalakulóban a polgárőrség, nem lehet kettős tagság, korlátozódik a szolgálat – mindezekről a 15 éves kisvárdai polgárőrség beszámolóján hallhattunk bővebben.

Kisvárda - Átalakulóban a polgárőrség, nem lehet kettős tagság, korlátozódik a szolgálat – mindezekről a 15 éves kisvárdai polgárőrség beszámolóján hallhattunk bővebben.Az egyesület elnöke, Albi József beszámolt a 2011-es évben végzett munkájukról. Az egyesület anyagi nehézségein úgy segítenek, hogy plusz 100 000 Ft-ot kap a polgárőrség. Ebben az évnek biztosított a működés feltétele. Önálló gépkocsija nincs az egyesületnek, de ilyen pénzügyi feltételek között úgysem tudnák fenntartani.

Dr. Barnai Sándor r. alezredes, rendőrkapitány köszönetet mondott minden tagnak az elmúlt évi munkáért. Örömmel vette, hogy az egyesület tovább működik. Az önkormányzat és a polgárőrség között a minden időben elérhető kapcsolattartó személy Major Tamás lesz. Idén októberig igen sok, főleg kulturális rendezvényt tartanak meg. A Kisvárda és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány pályázik egy 3 millió forintos támogatásra, amelyet a polgárőrség oktatásra akarják fordítani. A nagyon hideg februárban Kisvárdán nem hűlt ki senki, és ebben a polgárőröknek ( főként a lovas polgárőröknek ) nagy szerepe volt.

Nincs ezentúl kettős tagság

Major Tamás, önkormányzati képviselő elmondta, hogy a polgárőrség elnökével együtt szeretnének a helyi vállalkozóktól támogatást szerezni.

Rubóczki István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Polgárőr Szövetség 7. sz. régiójának vezetője elmondta, hogy az új polgárőr törvény miatt újra kell regisztrálni az egyesületeket. Nyolc egyesület még nincs  regisztrálva a megyében, a polgárőr ezután csak saját településén teljesíthet szolgálatot, nincs ezentúl kettős tagság. Ez a közlekedési polgárőrséget érinti. Aki a közlekedési polgárőrség tagja lesz, az saját egyesületében nem lehet tag, ott nem láthat el szolgálatot. Az idén 15 éves Kisvárdai Polgárőr Egyesülettől minden meghívott vendég és a tagság kapott egy emlékplakettet.

A 74 tagú egyesület 2011-ben végzett tevékenysége számokban  

A rendőrséggel 216 óra,  

Önállóan 624 óra, 

Más egyesülettel közösen 36 óra, 

Közterület felügyelővel 32 óra, 

Postás kísérésben 80 óra, 

Rendőrségi akcióban 100 óra, 

Rendezvény biztosítás 436 óra, 

Baleset megelőzéssel, közlekedés biztonsággal kapcsolatos feladatok terén 370 óra,  

Strand szolgálat 120 óra, 

Lovas szolgálat 100 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában