Helyi közélet

2012.04.04. 17:15

Záhonyi fejlesztés a köztisztaságért

Záhony - A START kistérségi mintaprogram keretében, március közepén egy 80 lóerős teljesítményű traktor és egy pótkocsi került beszerzésre Záhonyban.

Záhony - A START kistérségi mintaprogram keretében, március közepén egy 80 lóerős teljesítményű traktor és egy pótkocsi került beszerzésre Záhonyban.Az MTZ gyártmányú, Belarus típusú traktor és a 3 tonna teherbírású, egytengelyes pótkocsi fontos szerephez jut a város köztisztasági feladatainak ellátásában. Egyfelől a köztereken összegyűlt hulladékok elszállításában, másfelől a lomtalanítási akciók lebonyolításában hasznosítják az erőgépet. Beszerzés alatt áll egy szártépő gép is, amely az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok tisztán tartására és a parlagfű-mentesítésre szolgál majd.

Később további adapterek vásárlását tervezik, amelyek a téli hóeltakarításban és a síktalanításban jelentenek segítséget. A teljes beruházás több mint 7 milliós fejlesztést jelent, s lehetővé teszi, hogy a különféle városüzemeltetési feladatokat helyi munkaerő közreműködésével, a korábbinál takarékosabb formában végezzék el a városban.

Szabó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában