Helyi közélet

2012.06.25. 14:17

A Nobilis is elnyerheti az Európai Üzleti Díjat

Nem volt könnyű dolguk az European Business Awards, az Európai Üzleti Díj bíráinak az idén. Európa 29 országából ugyanis összesen több mint 15 ezer vállalkozást jelöltek a megmérettetésre, melynek első fordulóján végül kevesebb, mint 400 vállalat jutott túl. Ők a nemzeti döntősök, akik esélyesek a tekintélyes Ruban d’Honneur díj megszerzésére is.

Nem volt könnyű dolguk az European Business Awards, az Európai Üzleti Díj bíráinak az idén. Európa 29 országából ugyanis összesen több mint 15 ezer vállalkozást jelöltek a megmérettetésre, melynek első fordulóján végül kevesebb, mint 400 vállalat jutott túl. Ők a nemzeti döntősök, akik esélyesek a tekintélyes Ruban d’Honneur díj megszerzésére is.A nemzeti döntőbe húsz magyar cég jutott: „kivétel nélkül olyan cégek, amelyek a folyamatos megújulás és az erőfeszítések révén értek el számottevő bővülést a nehéz gazdasági környezetben is” – értékelt Kalocsai Zsolt, az RSM DTM Hungary Zrt elnök-vezérigazgatója. Ami közös a döntőbe jutott, különböző területeken működő és eltérő méretű cégekben, az a folyamatos megújulás képessége.

A listából kiderül, hogy még az évtizedes múlttal rendelkező nagyobb cégek is csak szolgáltatási palettájuk megújításának köszönhetik hosszú távú működésüket. Mindehhez jó cégvezetésre és elkötelezett, a munkájukat szerető és azzal elégedett dolgozókra van szükség: a nemzeti döntősökkel készített rövid felmérésből ez is kiderül. Arra, hogy a válság közepette is szinte minden ágazatban előre lehet lépni, jó példa, hogy a magyar döntősök között akad környezetvédelmi berendezéseket gyártó vállalat, számítástechnikai társaság, online kereskedelemmel és közvetítéssel foglalkozó cég, légiközlekedési vállalat és élelmiszeripari cégek is – köztük egyetlen Szabolcs megyei vállalatként a szárított gyümölcsök, valamint olajos magvak gyártásával és forgalmazásával foglalkozó mátészalkai Nobilis Zrt.

Szabolcsi cég a legjobbak között

Novák Mariann, a társaság kereskedelmi igazgatója lapunknak elmondta: az export kategóriában jelölték a Nobilist, a nominálást követően pedig a cég történetét, stratégiáját, pénzügyi adatait és jövőképét bemutató prezentációt kellett készíteniük. – Ezt mind a 15 ezer vállalkozás elkészítette, az értékelést követően pedig csak pár száz cég maradt versenyben. A végső döntéshez még egy videó is készül a cégről: holnap érkezik meg az az angol forgatócsoport, mely egy öt és fél perces anyagot vesz fel – ezt is figyelembe veszik majd, mielőtt az egyes kategóriákban szeptemberben kiosztják a díjakat – mondta Novák Mariann, s hozzátette: annak, hogy bekerültek a legjobbak közé, nagyon komoly presztizsértéke van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában