Helyi közélet

2012.06.15. 07:35

Csak egy csapat győzött, de mindenki nyert a Ladik döntőn!

Bikal - Senki sem tért haza élmények, elismerés és ajándékok nélkül a LADIK Bikalon rendezett országos döntőjéről.

Bikal - Senki sem tért haza élmények, elismerés és ajándékok nélkül a LADIK Bikalon rendezett országos döntőjéről. Bár a megyénket képviselő Csoki News csapatának nem sikerült dobogós helyezést elérnie az idei LADIK médiavetélkedő országos döntőjében, a bikali élményparkban töltött 3 nap után méltán érezhették nyertesnek magukat a nyíregyházi Eötvös gyakorló általános iskola diákjai.

A Csoki News-t 3 hölgy és 2 lovagias fiatalember alkotta (Páll Jázmin, Csorba Réka, Lovász Dorina, Tolnai Ferenc, Dajka Dominik), felkészítő és kísérő tanáruk Moravecz Marianna volt. A csapat nemcsak tudással, tapasztalattal, hanem életre szóló élményekkel és jó pár praktikus ajándékkal is gazdagodott.

A vetélkedő egyik leglátványosabb része a csapatok bemutatkozása volt, a diákok korhű jelmezben énekeltek, táncoltak, verseltek. A másik a lovagteremben zajlott lovagi harcjáték, illetve a madárbemutató.

Kollár László, a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok tulajdonosa mesélt a fiataloknak a komplexum születéséről. A tanulók nem is gondolták volna, hogy ez volt az első kastélyszálloda, sőt, később wellness létesítmény is az országban. Hazánk első tematikus parkja, a Reneszánsz élménybirtok 2010-ben készült el. Azt ezernyi látogató élménybeszámolója is alátámasztja, hogy itt minden korosztály – a 4 évestől a 90 évesig – jól érezheti magát, és megtalálhatja a neki tetsző programot a nézelődéstől kezdve egészen a kézműves foglalkozásokig, vagy akár az íjászatig.

A döntőbe jutott diákoknak Lengyel János, a Tolnai Népújság főszerkesztője is szívből gratulált, és köszönetet mondott mindazoknak a tanároknak és fiataloknak, akik az egész év során sokat dolgoztak azért, hogy a mindent eldöntőbe kerüljenek.

A programot a Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete és MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatta.

Megkérdeztük: Hogyan érezted magad a Ladik országos döntőjén?

Tolnai Ferenc így válaszolt: - Egy igen embert próbáló, de mindvégig sportszerűen zajló versenyen vagyunk túl. A Ladik országos döntőjében mindenki labdába rúghatott, csatákat nyerhetett, de csak egy csapat kerülhetett ki győztesen.

Dajka Dominik elmondta: akár csak a megyei döntőn, most is a maximumot nyújtotta a Csoki News, 17 csapat versenyében a 7. helyezés is szép eredménynek mondható. - A feladatok többsége nem okozott meglepetést nekünk, mert alaposan felkészültünk - mesélte.

Csorba Réka a feladatok közül a hírkovácsolást, a bikali programok közül a lovagi bemutatót tartotta a legérdekesebbnek.

- Korhű ruhába bújtunk, és alkalomhoz illő előadással mutatkoztunk be a zsűrinek és a népes hallgatóságnak. Én játszottam a királynőt. Remekül sikerült a műsorunk, akárcsak a helyszíni tudósításunk a verseny során - mondta Páll Jázmin.

Lovász Dorinát (is) megviselte a Bikalra vezető hosszú utazás, de mindenért kárpótolta a táj és az élménybirtok szépsége, valamint a Ladik döntő izgalmas varázsa.

Moravecz Marianna, a diákok kísérőtanára így összegzett: - Büszke vagyok a Csoki News tagjaira, mert mindvégig lelkesek, ügyesek és kreatívok voltak. Magatartásukkal és teljesítményükkel méltóképpen képviselték iskolájukat, a jósavárosi Eötvös gyakorlót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában