Helyi közélet

2012.06.28. 11:45

„Megkezdődött a megyében a lassú megerősödés”

Nyíregyháza - „Magyarország megújul – 1519 millió forint támogatás a megye önkormányzatainak” címmel tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt a nyíregyházi Fidesz-irodában.

Nyíregyháza - „Magyarország megújul – 1519 millió forint támogatás a megye önkormányzatainak” címmel tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt a nyíregyházi Fidesz-irodában.„Az önhiki idei első ütemében közel 6,5 milliárd forintot igényeltek a szabolcs-szatmár-beregi települések. A 8 éves szocialista örökséget nem lehet 2 esztendő alatt leküzdeni, viszont tény, hogy tavaly még 8 milliárd forint volt a hasonló jellegű igény, tehát megkezdődött a lassú megerősödés” – jelentette ki dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. „Önmagában az önhikire várni kevés, mindennél fontosabb egy önkormányzatnak a takarékos gazdálkodás. Érdekes, hogy a szocialista vezetésű Györtelek az elmúlt évben 30, idén már csak 20 millió forintos támogatási igényt jelentett be. A kérelemhez képest a legnagyobb támogatást a megyében a nem kormánypárti vezetésű Tiszavasvári kapta”.

Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere hozzátette: „Örülnénk, ha nem volna szükség az önhikire, de a felhalmozódott számlatartozások és az örökölt hitelek miatt napról napra élünk. Csak erre a támogatási formára nem lehet és nem szabad támaszkodni.      

Reális költségvetéssel terveztünk, és mivel a kérelmünk jogos volt, magas százalékban kaptunk támogatást”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában