Helyi közélet

2012.06.08. 13:02

Két hét múlva fesztiválnyitány

Kisvárda - Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválja, 2012. június 22-30.

Kisvárda - Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválja, 2012. június 22-30.A Kisvárdai Várszínház 1989 óta rendezi meg a Magyarországon kívül működő magyar nyelvű színházak találkozóját, amelyen Romániában, Szlovákiában, Szerbiában és Ukrajnában működő színtársulatok mutatkoznak be. A fesztivál legfőbb céljai: az anyanyelv ápolása, a határainkon túl élő színészek anyaországbeli megismerése és megbecsülése és az évről-évre megújuló színházi műhelyek bemutatása.

Idén immár XXIV. alkalommal rendezik meg a programsorozatot. A műfaji kínálat most is nagyon sokszínű lesz. Ízelítőül néhány cím a műsorból: Éljen a szerelem!, Liliomfi, Csárdáskirálynő, Makrancos Kata, Ezeregyév, Üvegcipő, Fanny és Alexander, Az úr vadászni jár, Tóték, Bánk bán, Übü király, Az ég ígérő fa, A fodrásznő. A felnőtteknek szóló programok mellett lesznek báb- és gyermekszínházi műsorok a legkisebbeknek, valamint játszóház és arcfestés. Lesz egy kiállítás is, mely Kiss Manyi színpadi művészetének teljes spektrumát mutatja majd be a művésznő születésének 100. évfordulója alkalmából.

A Flórián téren igazi „fesztiválfalut” alakítanak ki: lesz népművészeti és kézműves kirakodóvásár, „Régi ízek szabadtűzön”: gasztronómiai bemutató, tájjellegű ételeket (és persze italokat) lehet majd kóstolni, a zenerajongókat pedig rock-koncertekkel várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában