Helyi közélet

2012.07.16. 13:24

Kicsik etetik a nagyokat a Zoo-suliban

Nyíregyháza - Nagyon népszerű esemény, amikor a Nyíregyházi Állatpark legnagyobb testű lakóit és a legkisebb testű  látogatókat állítjuk egymás közelébe. Márpedig, amikor a kicsik etetik a nagyokat, akkor bizony könnyű felismerni, hogy ezek az ormányosok hatalmasra nőttek.

Nyíregyháza - Nagyon népszerű esemény, amikor a Nyíregyházi Állatpark legnagyobb testű lakóit és a legkisebb testű  látogatókat állítjuk egymás közelébe. Márpedig, amikor a kicsik etetik a nagyokat, akkor bizony könnyű felismerni, hogy ezek az ormányosok hatalmasra nőttek.Az indiai elefántok füle kisebb, mint afrikai rokonuké (őket is látni lehet ám a parkban), de valamiért az indiai elefántok békésebbek, jobban tűrik az ember közelségét. Afrikai társaik inkább nagy szemeket meresztve elbújnak.

Nem így az indiai rokonok, ők bizony pontosan tudják mikor jött el az az idő, amikor kezdődik a látványetetés. A kicsik félbevágott gyümölcs darabokat kínálnak a nagyoknak, akik a kötél túloldaláról is kinyúlnak, és hajlékony ormányukkal ügyesen veszik el a kis tenyerekben lévő finomságokat. Sőt, akkor sincs baj, ha véletlenül egy alma egészben gurul tovább. Egy mozdulat, és a kitűnő szaglású ormányos odanézés nélkül megtalálja a gyümölcsöt, a másik mozdulattal mára szájába emeli. Az elefántokkal közös képet is készítenek, ha az ember kéri.

Ezután az étvágygerjesztő után még a mennyiségre is gondolva további szénát esznek a vastagbőrűek, és a homokot szórják védekezésül a nap sugarai ellen hátukra, vagy feldobálnak rá néhány fűszálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában