Helyi közélet

2012.08.30. 14:02

„Pálinkás” szép napot!

Érpatak, Zsindelyestanya - Rengeteg érdekes programmal, újdonsággal, fellépőkkel találkozhatnak a Zsindelyes Fesztiválra kilátogatók.

Érpatak, Zsindelyestanya - Rengeteg érdekes programmal, újdonsággal, fellépőkkel találkozhatnak a Zsindelyes Fesztiválra kilátogatók.A nyarat vidáman búcsúztathatják, az őszt szórakoztatva köszönthetik mindazok, akik részt vesznek szeptember 1-jén a VI. Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai Fesztiválon. A rendezvény szombaton a Zsindelyes Kóstolóház melletti területen 9  órakor nyitja meg kapuját, s ezzel elkezdődik a vasárnap kivilágos kivirradtig tartó önfeledt szórakozás, kikapcsolódás. A főzőverseny résztvevői is ekkor gyújtanak az üstök és a bográcsok alá, hogy bebizonyítsák: a gasztronómia „boszorkonyhájában” remek szabolcsi és hajdúsági ínyencségeket tudnak elővarázsolni. Rengeteg érdekes programmal, újdonsággal, fellépőkkel találkozhatnak a fesztiválra kilátogatók. Nyolc koncert lesz egy nap alatt, két színpadon: fellép többek között a Dolly Roll, a Csík Zenekar, Republic. A kézműves udvarban nem csak hagyományos termékek várják az érdeklődőket,  a kézműves mesterek szívesen megtanítják a vendégeket kosárfonásra, ékszerkészítésre, csizmavarrásra, patkókovácsolásra,  mézeskalács szívek díszítésére.

Már hagyomány, hogy mindig kedvez a fesztivál a lovassportok szerelmeseinek. Az idén sem marad senki lovas program nélkül: az Újfehértói Lovas Barátok Egyesülete egy rendkívüli fogathajtó bemutatóval és díjugrató versennyel kezdi a napot, majd a maratoni kocsihajtás után átadja a helyét a hortobágyi lovasoknak. A hatökrös fogat kiegészülve egy nagybikával kezdi a sort, majd felhajtása után a fesztivál résztvevői egy kétbivalyos szekérfogatot láthatnak, amelyet a méltán híres Puszta Ötös követ. Végül a hortobágyi csikósok tartanak egy „betyáros” bemutatót. Akinek pedig ennél is különlegesebb lovasprogramhoz lenne kedve, Mészáros Árpád Zsolt is lovon köszönti nézőit és egy tőle megszokott gyönyörű műsorral örvendezteti a közönséget.

- Három parkoló terület várja az autóval érkezőket, a parkolók megközelítését óriás táblák jelzik. A  pontos megközelítését a fesztivál területnek azonban már a 4-es számú főúton is közlekedési táblák fogják jelezni – mondta el Juhász Miklós, a házigazda Zsindelyes Pálinkafőzde marketing igazgatója. – Nagyon ajánljuk egyébként a vonattal történő megközelítést, hisz az újfehértói vasútállomástól mintegy 50 m-re van a fesztiválunk,tehát ez a legkönnyebb és leggyorsabb megközelítési módja a fesztiválunknak.

A Zsindelyes Fesztivál programja

Nagyszínpad: 9:20 Érpataki Asszonykórus, 9:45 Fogathajtó bemutató, 11:30 Hortobágyi Lovasbemutató, 13:00 Mészáros Árpád Zsolt, 14:30 NAP Együttes, 16:00 Korda György és Balázs Klári, 16:40 Gombold Újra, Bemutató ZEMA ékszerekkel, 17:00 Dolly Roll, 17:45 Magyar Műrepülő Válogatott bemutatója Ábrányi Tamással, 18:00 MPL bevonulás, eredményhirdetés, 19:00 Csík Zenekar, 21:30 Republic, 23:00 Tűzijáték.

Kisszínpad: 9:10 Érpataki Dörzsölő, 9:30 Gyöngyvirág Asszonykórus, 10:00 Szeredás Zenekar műsora a Hajdú Néptáncegyüttessel, 11:30 Debreceni Néptáncegyüttes, 12:00 Bürkös Zenekar műsora a Bürkös Kamara Táncegyüttessel, 14:00 Wassabi KHT., 16:00 SUPERNEM, 19:45 Roxan.

Éjszakai party aréna: 23:10 Chris Lawyer, 00:30 Soerii és Poolek, 02:00 Karmatronic, 03:30 Zsíros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában