Helyi közélet

2012.08.29. 12:50

Szakmai kirándulás előzi meg a jubileumi ünnepséget

Nyíregyháza - A kétnapos program középpontjában a szülőföld megismerése, a hagyományőrzés és a turizmusfejlesztés áll.

Nyíregyháza - A kétnapos program középpontjában a szülőföld megismerése, a hagyományőrzés és a turizmusfejlesztés áll.A határon túli és a hazai idegenforgalmi, illetve turizmussal foglalkozó szervezetek képviselői tartanak tanácskozást szeptember 3-án a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnáziumban. A szülőföld szeretete – A haza védelme II. című program 9.30 órakor kezdődik, amelyen várhatóan a fővédnök dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is jelen lesz. A rendezvény iskolatörténeti tárlattal, valamint Molnár Levente szobrászművész, szentimrés öregdiák kiállításának megnyitójával kezdődik, amit 10 órától „Veni Sancte” tanévnyitó szentmise követ Bosák Nándor megyéspüspök közreműködésével.

– Idén ünnepeljük a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium húsz évvel ezelőtti újraindulásának jubileumát, erről méltóképpen megemlékezünk majd a délelőtt során. Délután a „kincsvadászoké” lesz a főszerep, múltunk két évtizedes örökségéből merítve játékos vetélkedőt szervezünk a gimnázium, a Szent Imre Alapítvány, a Szent Imre Katolikus Szülők Egyesülete, valamint a határon túli testvériskoláinkkal közösen szervezett programok történetéből. Mindeközben meghívott civil szervezetek képviselői, a határon túli vendégek és iskolaigazgatók találkoznak az államtitkárság, a megye, a város vezetőivel, képviselőivel – ismertette a hétfői rendezvény programjait Megyesi Mária igazgató, az alapítvány kuratóriumának tagja.

Suta György programszervezőtől megtudtuk: a Kárpát-medencei civil szervezetek közötti magyar-magyar együttműködés keretében szeptember 2-án, vasárnap mintegy félszáz magyarországi és határon túlról érkező idegenvezető, civil vezető és programszervező tesz szakmai kirándulást Gödöllőre, a Grassalkovics kastélyba, hogy a helyi idegenvezető segítségével megismerjék az EU-s elnökség által szervezett programokat, eseményeket és eredményeket, valamint a kastély történetét, a hozzá kötődő történelmi eseményeket és a barokk építészet jellegzetességeit. A Budai vár, a Hadtörténeti Múzeum és Könyvtár, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika, illetve a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház meglátogatása szintén a vasárnapi programok között szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában