Helyi közélet

2012.08.31. 08:10

Tanévnyitó ünnepség Csengerben

Csenger - Pénteken délelőtt névadó ünnepséggel egybekötött tanévnyitó ünnepséget tartanak a csengeri általános iskolában. Az eseményen beszédet mond Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár is.

Csenger - Pénteken délelőtt névadó ünnepséggel egybekötött tanévnyitó ünnepséget tartanak a csengeri általános iskolában. Az eseményen beszédet mond Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár is.

"Az számít, amit egymásért teszünk"

Makovecz Imre halhatatlan gondolataival kezdődött a tanévnyitó Csengerben. Kazamér Tibor igazgató elmondta: a hihetetlenül tehetséges építész révén a település nevét az egész ország megismerte.

Nemsokára beszédet mond Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár is, és hivatalosan is Makovecz Imre Általános Iskolává keresztelik az oktatási intézményt. Az építész tiszteletére az iskola előtt egy szobrot is lelepleznek majd.

A 450 éves múltat méltatták

Forján Zsolt, Csenger polgármestere hosszasan méltatta az elődök munkáját, és felsorolta a 450 éves alapfokú oktatás mérföldköveit. - Ez az iskola az ország egyik legjobban felszerelt iskolája, rengeteg elismert művész, politikus, sportoló került ki az intézmény falai közül.

A polgármester zárásképpen sok kitartást kívánt a pedgógusoknak és a szülőknek az új tanévhez.

Ezután megtörtént a szalagátvágás, majd a református egyház képviselői megáldották az iskolát.

Az államtitkár először jár Csengerben

Hoffmann Rózsa nyitotta meg az új tanévet az immár Makovecz Imre nevét viselő általános iskolában. Az államtitkár elmondta: először jár Csengerben, és lenyűgözi út az itteni emberek lekesedése és tenniakarása. Az államtitkár beszédében először a gyerekeket köszöntötte. - Lehet, hogy köztetek van a jövő építésze - mondta, majd kitért az idei tanévre bevezetett kötelező testnevelésre is. Szerinte rendszeres sportolás nélkül a test, majd a lélek is elsorvad. - Ez a 2012/2013-as tanév egyben felkészülés is az ezt követőre, hiszen akkortól vezetjük be új pedagógus életpálya-modellt is, ami előrelépést jelent majd mind anyagilag, mind a megbecsülés terén. - Időben elkészültek azok a kerettörvények, gondolok itt a köznevelési és felsőoktatási törvényre, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Magyarország megújuljon, és egy boldog, vidám ország lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában