Helyi közélet

2012.09.13. 09:12

Újfehértó és Téglás között juhnyájat gázolt a vonat

Újfehértó, Téglás - Feltehetően hosszabb ideig szünetelni fog a vasúti forgalom ezen a vonalon.

Újfehértó, Téglás - Feltehetően hosszabb ideig szünetelni fog a vasúti forgalom ezen a vonalon.


12:07: A csütörtök délelőtt történt vonatbalesetet követően, a sínpálya érintett szakaszán a helyszínelés még jelenleg is tart, a vasúti forgalom Nyíregyháza és Debrecen között egy másik sínpáron 20km/h-s sebességkorlátozás mellett lassan halad. Az elsődleges adatok szerint a balesetet, az a juhokat tilos helyre terelő 49 éves balkányi juhász idézte elő, aki ellen a rendőrség gondatlanságból elkövetett, a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított nyomozást.


10:27: Az egyik vasúti pályán szünetel a közlekedés Nyíregyháza és Debrecen között jelentős anyagi kárt okozó baleset miatt. Két szerelvény is elgázolta Újfehértó és Téglás között a birkákat, amelyek közül több mint negyven a helyszínen elpusztult. Miután mindegyik vemhes volt, az elpusztult állomány nagysága akár a százat is elérheti. A becsült anyagi kár biztosan több, mint egymillió forint. Az elgázolt állatok egy része még él, az állatorvost várják a  helyszínre.

Jelenleg a rendőrség folytat eljárást vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény alapos gyanújával. Az eljárás során nyilván azt is vizsgálják majd, hogy ittas volt-e, és mit keresett a sínek mellett a nyájjal. A műszaki mentéshez a Katasztrófavédelem nyíregyházi és újfehértói tűzoltói vonultak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában