Helyi közélet

2012.09.05. 14:09

Újra kiírják az igazgatói pályázatot

Nyírpazony - Augusztus végén jelezte a megyei kormányhivatal az önkormányzatnak, hogy eljárásbeli hiba történt.

Nyírpazony - Augusztus végén jelezte a megyei kormányhivatal az önkormányzatnak, hogy eljárásbeli hiba történt.A megyei kormányhivatal törvénysértésre hivatkozva semmissé tette a nyírpazonyi általános iskola igazgatójának kinevezését – kaptuk az információt az egyik helybeli lakostól. Dubay Lászlót, a település polgármesterét kérdeztük meg, hogy mi is történt valójában.

– Először is hadd nyugtassam meg a település lakóit, hogy inkább eljárásbeli hibáról van szó, mint tudatos törvénysértésről. Mi mindvégig jóhiszeműen és a jogszabályi határidőket betartva jártunk el. Talán jobbak megértik az olvasók is, ha kicsit részletesebben felvázolom a történteket – kezdte válaszát a pazonyi lakos felvetésére a település vezetője. – Az április 12-i ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy ismét szétválasztjuk az iskolát és az óvodát, mint ahogy az már régebben is volt. A szétválasztás hosszú procedúrával jár együtt, erre a hosszabb idejű eljárásra ütemtervet is készítettünk. Mivel tudtuk azt, hogy az összevont intézmény igazgatói kinevezése július 31-én lejár, ezért az április 12-i ülésen döntöttünk arról is, hogy kiírjuk az általános iskola igazgatói tisztségének betöltésére a pályázatot. Az óvoda és az iskola szétválása ténylegesen május 31-én történt meg, az igazgató személyéről pedig június 19-én döntöttünk. Az igazgatói álláshelyre jelentkezők jól tudták, hogy csak az iskolát kell majd vezetniük, s végül szeptember 1-jei határidővel újabb 5 évre az intézmény korábbi igazgatóját neveztük ki.

– Augusztus végén jött a megyei kormányhivatal levele, hogy eljárásbeli hiba történt, ugyanis áprilisban már akkor kiírtuk a vezetői munkakörre a pályázatot, amikor még csak elvi döntés volt az óvoda és az iskola szétválasztásáról, de a valóságban még nem történt meg. Ezért kérték az önkormányzatot arra, hogy tekintsük semmisnek a döntést, s írjuk ki újra a pályázatot. A szeptemberi ülésen ezt megtesszük, s az új pályázat eredményének kihirdetéséig megbízott igazgatóként látja el a feladatokat az iskola vezetője - tette hozzá Dubay László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában