Helyi közélet

2012.11.15. 10:09

A térség jegyzői tanácskoztak Záhonyban

Záhony - A napokban a Kisvárda és Térsége Jegyzői Klub tartott szakmai tanácskozást a határvárosban.

Záhony - A napokban a Kisvárda és Térsége Jegyzői Klub tartott szakmai tanácskozást a határvárosban.A közösség elnöke, Balázsné Keller Olga megnyitója után Háda Imre, Záhony polgármestere tájékoztatta a résztvevőket a város térségközponti feladatairól. Ezt követően Révész Viola záhonyi aljegyző, a klub titkára, a rendezvény házigazdája fejezte ki örömét, hogy ezúttal a város nyújtott otthont a tanácskozásnak.

A jegyzők a Megyei Kormányhivatal szakembereitől előadást hallhattak a nemzeti vagyonról szóló törvényből adódó önkormányzati feladatokról, a kapcsolódó rendeletalkotási kötelezettségről, valamint a tiltott, közösségellenes magatartások helyi szabályozásának lehetőségeiről. Az előadások után a jegyzők véleményt cseréltek az iskolák állami fenntartásával és a közös önkormányzati hivatalok megszervezésével kapcsolatos teendőkről.

Balázsné Keller Olga elnök záróbeszéde után a jegyzői klub tagjai megtekintették a Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde épületét, ahol munkaebéddel zárult a tanácskozás.

Szabó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában