Helyi közélet

2012.11.28. 17:41

Arany oklevél a Kossuth Szövetségtől

Fehérgyarmat - A budapesti Kossuth Szövetség pályázatot írt ki „A múlt a jövendőnek tükre” címmel, melyben általános és középiskolás diákok készíthettek pályamunkát.

Fehérgyarmat - A budapesti Kossuth Szövetség pályázatot írt ki „A múlt a jövendőnek tükre” címmel, melyben általános és középiskolás diákok készíthettek pályamunkát.Dezső Kinga , a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 12.a osztályos tanulója Nagy Varga Ildikó felkészítő tanár segítségével egy kevésbé ismert témát dolgozott fel. Pályázatának címe: Kossuth, a nép kultikus hőse. Kinga a Kossuth-nóták, a Kossuthról szóló mondák eredetét, történelmi igazságát elemezte, és arra is kitért, mindek köszönhető az, hogy a Kossuth-kultusz ennyire beágyazódott a köztudatba. A pályázatok elbírálása után 2012. november 15-én a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárában került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol arany, ezüst és bronz oklevelekkel és könyvjutalommal díjazták a legjobb munkákat.

Dezső Kinga munkáját írásban külön kiemelve arany oklevéllel jutalmazták. Az ünnepség keretében Hermann Róbert történész, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum tudományos-helyettese tartott előadást, melyet követően a pályázók és a vendégek a reformkori családok (Görgey, Deák, Vörösmarty, Pilvax, Bajza) leszármazottaival beszélgethettek.

Gratulálunk tanulónknak az elért sikerhez.

Márton József

iskolatitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában